Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Promocija brošure mira udruge Forma F

14 Tra 2016
916 times

Danas, 28.travnja 2015. godine u velikoj dvorani općine Vareš upriličena je promocija brošure mira u organizaciji Udruge Forma

F iz Mostara koju vodi Mirjana Penava. Brošura zapravo predstavlja finalni proizvod susreta žena u Kraljevoj Sutjesci i Mostaru gdje su razmjenjivale svoja predratna, ratna i postratna iskustva. Na ovim susretima žene su zajedno izrazile  zabrinutost za svoju budućnost. U brošuri se mogu iščitati snažne poruke žena sudionica projekta "I mi preuzimamo odgovornost za život u miru" koji je financijski potpomogla Ekumenska inicijativa žena. To su poruke članica Udruženja žena s Budoželja, Pogari, Strice-Zarudja i Stupnog dola, potom poruke žena iz Kraljeve Sutjeske i Mostara.
Promociju je otvorila izvršna direktorica Udruge Forme F Mirjana Penava, a potom se ispred Općine Vareš obratio pomoćnik načelnika Rusmir Berberović. Gosti na promociji bili su i Naida Delibašic - članica Komisije za ljudska prava i ravnopravnost spolova Općine Kakanj, te član Komisije za ravnopravnost spolova ljudska prava i građanske slobode pri Skupštini Ze-do kantona Kemal Mušinbegović.
Na promociji je prikazan kratki film sa, susreta žena u Mostaru i Kraljevoj Sutjesci, te bogatstvo različitosti naših krajeva, narodnih nošnji, bogatstvo kulturne baštine naše zemlje koje mnogi od nas i ne poznaju dovoljno.
Mirjana Penava je između ostalog naglasila da je njena ideja vodilja za realizaciju ovog projekta bila nastaviti nešto već davno započeto, nešto što su započele velike žene koje su radile na obrazovanju i prosvjećivanju žena. "Koristimo moć praštanja, jer to je svojstveno ženi", zaključila je gđa Penava.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6071

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 21666

Ovaj Mjesec 107483

Ukupno 14115437

Currently are 278 guests and no members online