Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Izviđači Vareša- svom gradu"

14 Tra 2016
1092 times

OI Zvijezda Vareš je i ove godine u ponedjeljak 27. travnja, proveo akciju čišćenja nazvanu "Izviđači Vareša- svom gradu".

Akcija započela u 10 sati i trajala je do 14 sati. Načelnica akcije je bila Andrea Djaković, njen zamjenik Kemal Muftić, a starješina akcije Katarina Pejčinović. Dolazak svim izviđačima je bio obvezan, a također su i građani Vareša bili i više nego dobrodošli da im se pridruže. Bez obzira na mali, zapravo nikakav odaziv građana i usprkos slaboj kišici, akcija je uspješno provedena. Odazvalo se preko 40 izviđača, među njima su bili poletarci, izviđači i čak brđani. Očišćen je veliki park ispred Osnovne škole, mali park i park kod bivše banke, gdje je u narednom razdoblju planirana sadnja cvijeća.
U 10 sati izviđači su se postrojili na stadionu, otpjevali himnu i započeli s akcijom. Podijeljeni su u grupe – poletarci u mali park, izviđači u park kod banke, a brđani u veliki park. Svaka je ekipa besprijekorno odradila svoj posao. U 12 sati slijedila je kratka pauza od pola sata, jedna igra za izviđače, a onda nastavak posla. Sve grupe su zajedno produžile u Matijeviće, očistile taj dio grada i potom se vratile ispred prostorija izviđača. Slijedilo je postrojavanje i zatvaranje akcije u 14 sati.
Ništa nije bilo naporno, nije tu bilo puno fizički teškog rada, to je bilo samo još jedno lijepo druženje. Uređivali smo svoj grad, uradili smo nešto sami za sebe, odnosno za Vareš. Broj sudionika ne treba komentirati, treba se samo nadati boljem odzivu u nekim narednim akcijama čišćenja odnosno uređenja našeg grada. Svaka pohvala onima koji su se odazvali akciji... A onima koji nisu željeli sudjelovati poruka –ovo nije bilo ništa strašno ni teško. Sjetite se da je ovo naš grad, i da samo svi zajedno možemo doprinijeti tome da nam bude bolje i ljepše! (tekst Andrea Djaković, foto radio Bobovac)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4546

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 20141

Ovaj Mjesec 105958

Ukupno 14113912

Currently are 126 guests and no members online