Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

OS BiH helikopterom dostavili lijekove i hranu

10 Tra 2016
2233 times

Pripadnici Oružanih snaga BiH su danas oko 14 sati izvršili letove helikopterom do sela Brgule i Lazetovica na području općine Vareš

gdje su stanovništvu ugroženom snježnim padavinama dostavljeni hrana i lijekovi.
Veliki angažman u ovoj humanoj akciji imao je brigadir OS BiH Mario Andrić, naš Varešanin i Vijačanin. Vijački župnik fra Željko Brkić koordinirao je cijelu akciju za Lazetovicu i zajedno sa svojih 25 ljudi iz župe Vijaka koji su se bez razmišljanja odazvali na humanu akciju pomoći svojim župljanima na Lazetovici i Patkovcu koji od 24.12. 2011. godine nemaju putnu komunikaciju i organizirano jutros u 8 sati i 30 minuta krenuli pješice od Gornje Vijake do
Lazetovice. Dužina puta je cca 6 km, uz korištenje prečica, i kako su nam rekli sudionici puta do Krčevina su imali manje zahtjevnu dionicu, obzirom da je put bio koliko-toliko pročišćen. Nakon toga su na pojedinim dionicama gazili snijeg dubine više od 1,5 m, propadali su do vrata u snijeg, ali ih ništa nije spriječilo u njihovoj namjeri.
Kada su Brgule u pitanju, po riječima stanovnika ovog sela Muje Sulejmanovića, pomoć će biti raspoređena i stanovnicima u selima Toljenak, Čamovine i pokušati doći do bake Rajke Gavrić u Pajtovićima. Mujo se iskreno zahvalio svima koji su se uključili u ovu akciju i dokazali im da nisu zaboravljeni od svih.
U izjavi za radio Bobovac, neposredno nakon slijetanja helikoptera na Lazetovicu, fra Željko je prenio zahvalu brigadiru Mariju Andriću na angažmanu i načelniku Hamdi Fatiću koji je osigurao svu potrebnu papirologiju da bi helikopter uopće stigao do Vareša. Također je prenio obećanje iz Ministarstva obrane BiH da će pripadnici OS BiH i u narednom razdoblju, u slučaju potrebe, nastaviti pomagati žiteljima općine Vareš. Iskreno se nadamo da nove padavine, koje su najavljene već za sutra, neće donijeti nove poteškoće i potrebu za ovakvim akcijama.
Popis svih sudionika u akciji na Lazetovici
1.    Čedo Jurkić
2.    Stjepan Franjkić
3.    Ivica Kalfić
4.    Zoran Andrić
5.    Miroslav Brđanović
6.    Mijo Filipović
7.    Zdravko Piljak
8.    Pero Filipović
9.    Ivo Božić
10.    Nikola Pavlić
11.    Zdravko Marošević
12.    Anđelko Jozeljić
13.    Anto Jozeljić
14.    Mario Buzuk
15.    Nikica Buzuk
16.    Slaviša Filipović
17.    Ivica Franjkić
18.    Davor Jozić
19.    Igor Jozić
20.    Milenko Jozić
21.    Mateo Jozić
22.    Slađan Filipović
23.    Mišo Franjkić
24.    Mladen Jarmanović
25.    Vinko Ilić
26.    Radinko Pavić
27.    Fra Željko Brkić

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4301

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 49025

Ovaj Mjesec 139434

Ukupno 13923878

Currently are 598 guests and no members online