Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održan sastanak Foruma sigurnosti

09 Tra 2016
1965 times

U zgradi općine Vareš danas, 31.01.2011. godine s početkom u 12 sati održan je redovni mjesečni sastanak Foruma sigurnosti općine Vareš.

Na dnevnom redu bile su Analiza sigurnosne situacije u Varešu i Analiza rada Foruma sigurnosti. Sastanak je otvorio predsjednik Foruma Rusmir Berberović i pozdravio sve prisutne, među kojima su bili Meho Bajrić i Samir Sarajlić iz Policijske stanice Vareš, Divna Semunović i Božana Dugonjić ispred Općine Vareš, dr. Anto Jelić direktor Doma zdravlja Vareš, Radoja Erić ispred Srpskog građanskog vijeća-pokreta za ravnopravnost Vareš, Nihada Gondžo direktorica Centra za socijalni rad Vareš, Elma Balta ispred Osnovne škole Vareš i Eldina Dedić iz Osnovne škole Vareš Majdan. Za početak je komandir Policijske stanice Vareš Meho Bajrić prezentirao podatke vezane za sigurnost, stanje u oblasti prometa i kriminaliteta u Varešu za mjesec prosinac 2010. godine. Stanje je ocijenjeno zadovoljavajuće, a podaci su sljedeći: u mjesecu prosincu djelatnici PS Vareš zabilježili su 3 narušavanja javnog reda i mira i podnijeli 3 zahtjeva Sudu za prekršaje protiv 7 osoba, koje uglavnom dolaze iz općina Breza i Ilijaš. Dogodilo se 6 prometnih nezgoda, bez ljudskih žrtava, sankcionirano je 39 vozača. Podneseno je 15 prijava u oblasti kriminaliteta, u 12 slučajeva su počini9telji poznati, a u 3 slučaja radi se o N.N. počiniteljima. Vareški policajci redovito održavaju sastanke s predsjednicima mjesnih zajednica kako bi ih upozorili na mjere sigurnosti koje bi trebali poduzeti, obzirom na aktualno stanje u gradovima u okruženju gdje je posebno izražen problem krađe stočnog fonda. Posebno je komandir Bajrić  istaknuo činjenicu da su svi blagdani u Varešu prošli bez ijednog incidenta i dodao da Vareš nosi epitet najsigurnijeg grada u Zeničko-dobojskom kantonu. Na kraju sastanka svi prisutni su zamoljeni da za naredni sastanak pripreme svoje prijedloge za plan aktivnosti Foruma u 2011. godini.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1146

Jučer 9541

Ovaj Tjedan 27473

Ovaj Mjesec 117882

Ukupno 13902326

Currently are one guest and no members online