Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

29. sjednica OV-a Vareš, još uvijek bez Dana općine!

09 Tra 2016
1721 times

U velikoj dvorani općine Vareš 31.05.2011. godine održana je 29. sjednica Općinskog vijeća. Na dnevnom redu bilo je 9 točaka,

na sjednici je bilo prisutno 19 vijećnika prisutno, 2 vijećnika su bila odsutna.
Očekivalo se da će ova sjednica biti zapamćena po konačnom jedinstvu vareških vijećnika oko usuglašavanja Nacrta odluke o utvrđivanju datuma Dana općine Vareš, no to se nije dogodilo.  Pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti Rusmir Berberović dao je uvodna pojašnjenja vezano uz predložene datume i održane javne rasprave nakon čega je uslijedila burna rasprava. Na kraju je prijedlog većine vijećnika bio da se kao datum obilježavanja dana općine Vareš uzme 16.08., no nakon glasovanja ni taj prijedlog nije dobio potrebnu 2/3 većinu, tako da se trakavica oko ove teme nastavlja do daljnjeg.
Nakon rasprave 13 glasova za, 2 protiv i 4 suzdržana prihvaćen je Prijedlog Rješenja o imenovanju zamjenika općinskog pravobranitelja.
Prijedlog rješenja o davanju suglasnosti Salemu Musa iz sela Budoželje da može izvršiti promet nedovršenog stambenog objekta zajedno sa zemljištem je jednoglasno usvojen.
Izvješće o radu i poslovanju JKP doo Vareš za 2010. godinu usvojeno je bez rasprave sa 16 glasova „za“ i 3 suzdržana.
Izvješće o radu i poslovanju JP Vareš stan doo Vareš za 2010. godinu izazvalo je veliku raspravu, dio vijećnika izrazio je nezadovoljstvo radom ovog poduzeća, a dio je pak stao u obranu direktorice i njenih uposlenika. Direktorica poduzeća  Željka Petrović istaknula je da do sada Vareš stan trenutno ima 23 obnovljena ugovora s korisnicima etažnih vlasnika ( prije 2010. godine bilo ih je 37, od ukupno 80 stambenih objekata na gradskom području), da je naplata jako slaba i da poduzeće ne može tužiti stanare koji žive izvan Federacije BiH, jer je tako definirano Zakonom. Na kraju je izvješće usvojeno s 1 suzdržanim glasom. U sklopu ove točke dnevnog reda vijećnici su jednoglasno usvojili i zaključak da se ponovno aktualizira zaključak s 19. sjednice OV-a održane 03.06.2010. godine i da se formira komisija koja će u roku 60 dana podnijeti OV-u izvješće o urađenim aktivnostima.
U raspravi o Izvješću o zdravstvenom stanju stanovništva i organizaciji zdravstva na području općine Vareš u 2010. godini su pored vijećnika sudjelovali i direktor Doma zdravlja dr. Anto Jelić i predsjednik UO dr. Edhem Aščerija. Izvješće je usvojeno s 18 glasova za i 1 suzdržanim.  Izvješće o provođenju Zakona o upravljanju i održavanju stambenih i stambeno-poslovnih zgrada, podzakonskih akata, općinskih propisa i pojedinačnih akata je jednoglasno prihvaćeno, a u kratkoj raspravi sudjelovao je smo vijećnik SDP-a koji je iznio par sugestija.
Pod tekućim pitanjima vodila se rasprava o Odluci Kantonalnog suda u Zenici o poništenju Odluke o predavanju na upravljanje vodovoda u MZ Dabravine JKP doo Vareš i sporu koji je nastao oko toga. Slučaj je sada na Vrhovnom sudu Federacije BiH. Uslijedio je niz vijećničkih pitanja, a sjednica je završena u 15 sati i 15 minuta

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6154

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 25041

Ovaj Mjesec 185104

Ukupno 13969548

Currently are 143 guests and no members online