Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

25 godina umjetničkog rada Pepija

14 Tra 2016
2052 times

Varešanin sa adresom prebivališta u Stocu Stjepan Šimić Pepi

svom rodnom gradu u petak 23.07.2010. godine u clubu Jazz in the house priredio je jedan lijepi kulturni događaj. Svojim se sugrađanima predstavio nizom slika na izložbi nazvanoj ...Zato Slikam, da ne pojede me mRak...  jer da nisam Ovo, ja bi bio Biljka... retrospektiva - 25 godina poslije.    Svijet njegovih slika nalik je snoviđenju, istovremeno tako stvaran a opet neuhvatljiv. Naš umjetnik Pepi gradi svoj umjetnički svijet isključivo na onome što nosi u sebi, bez obzira na aktualne trendove u umjetnosti, a sve to rezultiralo je jednom sjajnom izložbom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Čast da promovira slikara imao je vareški pjesnik i pisac Adis Samardžić, jer tko bi bolje doživio i razumio slikara umjetnika od još jednog umjetnika, spisateljske i pjesničke duše. Na sebi svojstveni pjesnički način Adis Samardžić je okupljenim posjetiteljima dočarao ljepotu slika koje su bile izložene.
Na otvorenju izložbe nastupali su vareške glazbene nade dečki iz skupine Lazy River i Jana Šoljak. Jana je izvela 3 skladbe, autorsku I need you forever, Stop od Sam Brown i Provedi me kroz san za koju tekst i glazbu potpisuje Marin Šoljak. Posebno su prisutne oduševili Lazy River-ovci unijevši svojim autorskom obradom poznate Gibonnijeve skladbe „Posoljeni zrak i razlivena tinta“ dodatnu „dobru vibraciju“ u prostor ljetne bašte Jazza.
Na samom kraju izložbe prisutnim ljubiteljima umjetnosti obratio se i Stjepan Šimić Pepi i zahvalio na dolasku i podršci. Publika je uzvratila velikim aplauzom, što ej najbolja nagrada umjetniku koji je svom rodnom gradu darovao jedan ovakav doživljaj. Ekipa radio Bobovca, inače medijskog pokrovitelja izložbe, Pepiju od srca čestita na izložbi i želi mu još puno uspješnih godina umjetničkog rada. Pokrovitelji izložbe bili su Općina Vareš, Općina Stolac, poduzeće Šimić prom doo Vareš i  Suzana i Goran Višnjić iz Brisabanea u Australiji koji su i osobno bili na otvorenju izložbe. Izložba je okupila brojne Varešane iz svih krajeva svijeta, od Australije, Sjedinjenih američkih država, Nizozemske, Belgije, Austrije, Švedske, Njemačke, Hrvatske i svih krajeva Bosne i Hercegovine. Podsjećamo, izložba se može razgledati svakodnevno, a ostaje otvorena do 30. srpnja 2010. godine.

Rate this item
(6 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4323

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 4323

Ovaj Mjesec 214538

Ukupno 13998982

Currently are 250 guests and no members online